Reisverslag Colombia

Wat gaat de tijd snel! Het is alweer 4 weken terug dat mijn avontuur door Colombia begon. En nu ben ik dus alweer in (gelukkig inmiddels zonnig!) Nederland! Omdat veel mensen om mij heen echt super benieuwd zijn hoe Colombia is, heb ik besloten er een kleine fotoblog van te maken. Niet overal heb ik mijn camera tevoorschijn gehaald, maar ik heb denk ik genoeg foto’s om jullie een beetje een indruk te kunnen geven! Veel mensen hebben mij gevraagd: 'is het daar niet hartstikke onveilig, vooral Bogota'? Nee, dat is het niet, maar natuurlijk moet je wel, net zoals in andere steden over de hele wereld, gewoon je verstand gebruiken en kan je sommige wijken beter vermijden. Maar als je gewoon een beetje oplet en vooral je gevoel volgt, is er helemaal niks aan de hand. 

Hoe ik Colombia heb ervaren? Als een prachtig, divers en veelzijdig land. Er is veel historie, super veel te zien en ontdekken, zoals het groene koffiegebied, de drukte van Bogotá, innovatief Medellin en fotogeniek Cartagena. Colombianen zijn ontzettend behulpzaam en lief. En heb ik het al over het eten gehad? JAM! 

De twee weken zijn echt voorbij gevlogen en ik heb zoveel gezien! Waar ik allemaal geweest ben? Op chronologische volgorde is dat: Bogota, Zipaquira, Villa de Leyva, Quindio, Salento, Armenia, Medellin, Santa Marta en als laatste Cartagena. Een hele trip dus! :-) 

Colombia heeft echt mijn hart een beetje gestolen en ik kan het iedereen van harte aanbevelen om er absoluut naar toe te gaan.  Het toerisme schijnt echt een vlucht te nemen, dus ga er nu nog heen om dat 'echte' Colombia te ervaren! 

Ik heb veel mensen mogen ontmoeten en (in mijn gigantisch gebrekkige Spaans) geprobeerd om hen een beetje te leren kennen, wat ze doen en waar ze van houden. In mijn blog dus ook een aantal foto's van de mensen die ik heb geportretteerd. Wat mij het meest is bijgebleven, is de ontmoeting met rapper/breakdancer B Boy Esneider Diosna (naar zijn volledige artiestennaam!). Hij heeft ons rondgeleid in Comuna 13 in Medellin. Zijn wijk, de plek waar hij is opgegroeid en woont. Een wijk met heel veel historie. Voor deze foto's volgt een aparte blog.  

In Cartegena heb ik samen met een mooi koppel een te gekke fotoshoot gedaan in de charmante en kleurrijke straten. Dit was echt zo waanzinnig gaaf, hier volgt ook nog een aparte blog over! Een mooie afsluiting van een nog mooiere reis. Hou mijn blog dus zeker in de gaten! :-) 

Voor de hele route en meer informatie van de reis, check: https://www.djoser.nl/rondreis-colombia/rondreis-colombia-14-dagen/ 

Colombia, wat ben je mooi!