Waarom ben je gaan fotograferen?

Al sinds de basisschool had fotografie mijn interesse en dit is in de loop der jaren alleen maar meer geworden! Na mijn HAVO was dan ook de enige logische vervolgstap, de FotoAcademie in Amsterdam. Na 4 jaar héél veel leren, ben ik in 2012 afgestudeerd in de richting portret. Nog steeds leer ik elke dag, wat het heel leuk en uitdagend maakt! Ook het contact met alle mensen die ik ontmoet, en mag fotograferen, vind ik heel leuk. Ik hou van de liefde en ik geniet als ik de interacties tussen mensen zie en mag vastleggen!

 

Waar fotografeer je zoal?

Door heel Nederland en door mijn passie voor reizen, graag ook daarbuiten! Eerder heb ik al een bruiloft mogen doen in Frankrijk en foto’s in opdracht mogen maken in Dubai en Spanje. Gaan jullie trouwen in het buitenland, of willen jullie je liefde bezegelen met een fotoshoot tijdens jullie vakantie? Ik heb speciale 'fixed prices’ voor bruiloften/fotoshoots in het buitenland. Ik hoor het graag zo snel mogelijk indien jullie plannen hebben, zodat ik op tijd mijn reis naar jullie toe kan gaan regelen!

 

Hoelang van tevoren moeten wij jou benaderen?

Voor bruiloften wordt een fotograaf gemiddeld 6 maanden van tevoren benaderd. Echter adviseer ik altijd zodra jullie een datum hebben, meteen op zoek te gaan naar jullie fotograaf! Vooral de populaire (symbolische) data kunnen lang van te voren al geboekt worden. Zou zonde zijn als de fotograaf naar jullie voorkeur, al een boeking heeft staan!

 

Voor familiefotoshoots hoeft dit natuurlijk minder ver van te voren. Maar ook hier geef ik als tip: boek het zodra jullie een datum hebben, want vooral in de zomerperiode loopt de agenda snel vol. Omdat ik familiefotoshoots altijd op locatie doe, raad ik aan deze in te plannen tussen maart en oktober. Erna of ervoor kan ook heel gaaf zijn (sneeuw!), maar over het algemeen moeten de jassen toch echt wel uit voor de foto’s! J Indien het regent, verzet ik in overleg met jullie en natuurlijk kosteloos, de fotoshoot naar een andere datum.

 

Heb je tips voor een binnen locatie?

Jazeker, afhankelijk van de regio natuurlijk. Denk vooral aan locaties met veel daglicht!

 

Maak je ook trouwalbums?

Absoluut! Bij veel van mijn pakketten zit een album inbegrepen. Het is zo zonde om foto’s alleen maar op je computer te laten staan. In de fine-art albums die ik lever, komen jullie foto’s prachtig tot uiting. Mail mij gerust voor meer informatie over de trouwalbums.

 

Hoelang duurt het voordat wij de foto’s ontvangen?

Bij bruiloften is dit maximaal 5 weken, voor gezinssessies (en baby’s, liefde) is dit maximaal 3 weken.

 

Maak je ook afdrukken?

Jazeker! Ik werk samen met professionele leveranciers: kwaliteit is prioriteit 1. Van alles is mogelijk, dus neem gerust contact met mij op. Ik denk graag met jullie mee.

 

Met welke apparatuur werk je?

Ik werk met Canon: een Canon 5D3 en een 5D2. Hiernaast beschik ik over verschillende lenzen en flitsers. Natuurlijk is apparatuur belangrijk, maar de fotograaf maakt nog steeds de beelden! :-)

 

Wat gebeurd er als je ziek bent?

Gelukkig heb ik een groot netwerk van professionele trouwfotografen die kunnen helpen, als ik onverhoopt ziek ben op jullie grote dag. Door middel van een Whatsapp groep helpen we elkaar mocht er een collega onverhoopt ziek zijn.